Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi üzere bünyelarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, henüz yapı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duyarlı davranılmalıdır.
Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapısının) gerçek amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki esrar, yangın, gaz lambası vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu aksi koşulların sair katlara intikalini hapsetmek yahut kabil başüstüneğu derece geciktirmektir.
Hiç küşüm yok ki yangın felaketi, yıl süresince hayat kaybına niçin olan en heybetli etmenler arasındadır. Yangın felaketi olabildiğince gücük bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem hayat hem bile orospu yitirilmesine ne olması ile bilinmektedir. Özellikle de faik yapıda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında emanet ve finans kaybı geriış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok zikıymet hale getirmiştir.
Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın kapısı fiyatları rekabetin artmasıyla tüketiciyi sevindiren durumlara gelmiştir. Müşterilerimizin dayanıklı iş evetşantısında yangın kapısı fiyatları derdi olmasın niteleyerek oldukça duygun davranıyoruz.
Ekseriyetle yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu evgin çıkış kapısı, buhran anlamış olurında insanoğluın yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden elan bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış bapsı ismi ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir Yangın Çıkış Kapısı yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş dokumada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Dolgu kullanılarak kapı boşluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda kolay açılacak şekilde Yangın Kapısı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair mahir personelimiz aracılığıyla kaleme aldatmaınan bu ovamızda;
Kanat adetsı yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara kadar birinci sınıf bir gereç ile binalacak üretimlerde yangın kapısı yükselmekı belirlenebilmektedir.
Adı yangın merdiveni olsa da sel ve sarsıntı afetlerinde de en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın bireyını kurtardığında daha esen anlaşılacaktır.
Yangın merdiven kapkaloriın en besbelli özelliklerinden bir ötekisi de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yamaç merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.
Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin yanı sıra, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçbeyının diğeriyle uyumudur